(untitled) - Gogola, Marián (Doprava a spoje, 2012)
Riešenie preferencie MHD v rámci dopravnej infraštruktúry je jedným z možností ako vytvárať vhodné podmienky pre jej rozvoj. Pred realizáciou samotnej preferencie je vhodné, aby sa budúce dopady mohli analyzovať a vyhodnotiť prostredníctvom modelového riešenia. Z tohto dôvodu tento príspevok prezentuje možnosť modelového riešenia vozidiel MHD v rámci súčasného stavu ako aj pri vytvorení preferencie na vybranom úseku dopravnej infraštruktúry mesta.