(untitled) - Moravčík, Ľubomír (Doprava a spoje, 2012)
Zemný plyn, ako jediný energeticky fosílny zdroj energie, sa v posledných rokoch dostáva do popredia a mnohí experti sa o ňom vyjadrujú ako o energetickom zdroji budúcnosti. Aby sa vozidlá na zemný plyn mohli prevádzkovať v cestnej premávke je potrebné vytvoriť podmienky pre schválenie týchto vozidiel na cestnú premávku a podmienky pre samotnú prevádzku týchto vozidiel v cestnej premávke.